Basında Kalbur |
|||
|
|||
Kabur üstü lezzet Topu topu 35- 40 kişiye kadar kapasitesi olan şirin bir yer Kalbur. Burada bütün deniz ürünlerini ve balığı, en taze ve doğal haliyle yiyebiliyorsunuz. Ama her istediğiniz kadar değil. Or-an Şehrinin en az Ecevit kadar ünlü bir şahsiyeti var. Şimdi bir başaka politikazcıdan söz edeceğimi sanmış olabilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Ben Kalbur’un sahibi Mehmet Usta ve Kalbur’dan söz edeceğim. Belki de Kalbur’un en önemli özelliği şimdi anlatacaklarım; Canım somon sarmasını ikinci defa, “size çok geleceği” gerekçesiyle yiyemeyebilirsiniz. Ya da bir tabak daha ahtopot dolma istediğinizde, Mehmet Usta’nın fazlası rahatsız eder, karidesli börek tavsiye edelim” sözleriyle karşılaşabilirsiniz. Paelle lezzeti Ancak her gittiğinizde paelle yiyemeyebilirsiniz. Bir hafta önceden yaptırdığınız rezervasyon sırsında Mehmet Bey’e paelle yemenizin mümkün olup olmadığını sormanız gerekir. Çünkü taze ıstakoz yoksa, paelle Kallbur’da kesinlikle yapılmaz. Herşey günü gününe taze gelip hemen tüketilir. Kalbur’un kuralları Özellikle Egeli siyasetçiler haftanın bir kaç günü oradadır. Yazarlar, gazeteciler, gerçek deniz ürünü tutkunları sık sık Kalbur’a giderler. İntikam zamanı Atasözümüz “yiğidi öldür hakkını ver” demiş. Eğer Kalbur’un nefis balıklarının mezelerinin tadına bakmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. |