Basında Kalbur
Sabah Ünal Özüak

25 Şubat 2000

... Eleştirmeye hazır bir ruh haliyle girdiğim Kalbur’da tüm dikkatime rağmen, kapaktan Mehmet Bey’in fırçasını, “tuvalet var mı acaba?” soruma “yok canım biz sokakta yaparız” karşılığını alarak yedim.

Mehmet Bey’in davranış biçimleri, hal ve gidişlerini beğenmediği müşteriyi kovmaya kadar varan vulgar misafirperverliği konusunda uyarılmış olduğum için, kuzu kuzu başıma gelecekleri “...bari zevkini çıkar” kaderci mantığıyla, beklemeye başladım. Ve de inanamayacaksınız ama bundan sonra mükemmellikler başladı. Mehmet Bey sirayet yönetimi(az az sunmak ve ilk gelen biterken ikinciyi tabağa koymak) ile, deniz ürünlerinin her çeşidini, kokteyl, kalmar dolma , karidesli börek, somon pastırma, kalamar- karides karışık ızgara, karides köfte ve dahası kadayıflı karides formatlarında peşpeşe sunuyor. Tabağınızdakini bitiremezseniz daha sonraki nefasete hak kazanamıyorsunuz. Aynı şeyi iki kere diğer müşterinin hakkına tecavüz olacağı için, isteme hakkınız yok, ama inanın tüm bu mazoşist cefaya değer.

Sıfırı ana balığa gelemeden tükettim ama onların da enfes sunumlarını gözlemledim. “Ben tatlımı paylaşamam” diyerek ve de Mehmet Bey’in gözüne girerek özel kabak tatlısını yeme hakkını kazandım.Yok böyle bir şey, inanılmaz dövme cevizlerin arasına mecz edilmiş( başka türlü anlatılmaz), Mersin’in cezeryesi kıvamında

Oran şehri çarşısı içersinde, aslında Bülent Bey’in evinden daha meşhur ama, girebilme şansını yakalayanların koordinatları kendine sakladıkları Kalbur’un telefonu 0312 4905001. Bütün bu mesafeti, hem çok uygun fiyatlara aile atmosferi içersinde ( o kadar ki babanızın sizi azarlamayacağı biçimde)mutlaka yeme şansınızı bir de siz deneyin ki ben de Mehmet Bey’den bana yaşattığı korkunun intikamını alabileyim...