Basında Kalbur
Hürriyet Tuğrul Şavkay

21 Ocak 2001

Çok uzun zamandır Ankara’da Kalbur lokantası hakkında övgü dolu sözler duyuyordum. Her defasında gitmeye verdiğimizde yer bulunmuyordu. Çünkü burası sonderece küçük bir mekan. Bir aile işletmesi.

Karı-koca fiilen hem mutfakta hem de serviste çalışıyor. Bu kez kararlıydım Kalbur’da yemek için. O nedenle Salı gününden yer ayırttım, Cuma sabahı atladık gittik Ankara’ya ve akşam saat 20.00’de rezervasyonlu olarak girdik içeri lokantadan. Biz adımımızı attığımızda içerde tek masa vardı, yarımsaat içinde tıka basa doldu içerisi. Olağanüstü lezzetli mezelerhazırlamışlar.herşeyi tatmak için öylesine çok yedik ki anlatamam.

Balık köftesi, tütsü balığı, balık mücver, somon pastırması, kadayıf sarılı karidesmidte dolma, ahtopot dolması. Nasıl, isimler bile insanı meraklandırıyor, iştahını açıyor değil mi?

Ankara’da son derece övgü alan bu mekanı bütün Türkiye tanımalı ve konuşmalı bence.

Yemek işine gönül verenler bir an önce Kalbur’u ziyaret edip desteklerini vermeliler.

Her gece dolup taşan, günler öncesinden rezervasyon alan Kalburr İstanbul’da da bir mekan açarsa ortalığı toz duman eder, haberiniz olsun.